Tre dagar

I lördags åkte jag med föräldrarna till deras gård, inte varit där sen… ingen aning. Somras? Våras? Men jag kände att jag ville kolla till min älskade soffa. Min fina 300 (mamma hävdar 200) kronorsmöbel. 

Jätteglad över att den klarat sig undan möss där den står i ett ”kallförråd”-hus. Och den var finare än jag mindes den. 😍 Försökt googla fram vad det kan va för nån, när den är ifrån osv, och bäst sökresultat fick jag när jag använde sökord som 40-tal och art deco. 

Soffan är som en hybrid mellan alla dessa soffor. Ingen är exakt, men alla har något som är samma. 

Och igår, söndag, tog jag med Ellen på hennes julklapp Disney on Ice i Göteborg. Hon tyckte det va skoj skoj skoj, och jag med. Det var Frost som var på isen, men vi fick lite av allt i introt och outrot. Min favorit var helt klart Pumba!

Idag har jag varit vaken f ö r länge. Gick och la mig kl 20 igår, men när jag väl somnat vaknade jag varje timma. Varför? För att idag är ju dagen då jag ska börja mitt jobb som servicemind chaufför åt P3 Guld i Göteborg. Nervöst såklart. Jäkligt nervöst. För allt. Allt är så nytt. När klockan var 04.00 gav jag upp och började packa iväg mig. 05.35 kör jag in i stan… Inte mycket trafik då. Många morgonpendlande männiksor, så mest fotgängare och bussar rörde sig på vägarna. Nu fanns tid att tänka, titta, planera körningen osv. Jag åker in mot Ullevi, sen mot Centralstationen. Lyckas hitta in till en av våra hållplatser, och lyckas hitta ut därifrån också. Tar ett ärevarv i en ”rondell” och åker på det igen. Samma hållplats. Ny asläskig utväg, full av räls i marken. Lyckas. Åker vidare ut mot Ullevi och svänger av mot nästa hållplats. Kör dit, kör därifrån. Överlevde. Hittade alla filer, såg alla trafikljus, blev ej överkörd av lokaltrafik. Klockan 06.10 var jag ute vid arenan där vi skulle mötas upp 07.30 för att börja arbetspasset och de första körningarna. Jag – mycket lugnare i magen nu efter att veta att jag faktiskt kan. 

Och mina körningar idag gick såååå bra!!! Och då hade jag t.o.m fått en helt annan hållplats att köra till, en som jag inte övat på, utan bara noterat lite svagt när jag suttit hemma och pluggat kartan över Göteborg. Gick super! 

Jag är också en himla trevlig mänska. Ibland undrar jag varför jag tvivlar på mina social skillz. Socialt kompetent med social fobi. Med social media hybris.

Nu är det 12 minuter kvar på min jour, sen ska jag röra mig hemåt igen 🙂 Som ett nyblivet götebprgstrafiks pro. Helt cool inför nästa pass på onsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s