Något att ta på

Jag minns inte hur många ex som släpptes av Adam Tenstas Last Days of Punk, 250 eller 500, och det spelar ingen roll för nummer 50 står hemma hos mig. 

Nu gör Lundin samma grej. Typ. Både Suedi och Välkommen Hem EP:na finns ju och har alltid funnits uppe för allmän lyssning på alla plattformar, till skillnad från LDOP som var nån slags in between album som vinyl-släpptes några år senare utan att ha varit publik innan. 

Jag avskyr utvecklingen som blivit när alla fysiska skivor försvunnit. Man släpper sitt album eller EP digitalt och sen var det det. Om jag gillar något vill jag ha det. Kunna ta på det. Jag vill känna att jag bidragit till den artisten eller bandets fortsatta framfart i musikvärlden. Genom att köpa det den säljer. Därför är det mindre viktigt för mig att supporta multimiljonärsband som t.ex Metallica genom att köpa deras skiva. De har så de klarar sig. Det jag däremot vill är att de ska komma tillbaka till Sverige igen och igen och igen så därför ser jag till att lägga pengakrutet på att gå på konserter. 

Svenska akter, förmodligen de flesta förutom Hellström och Kent, kan inte lita på att framgången håller i sig av sig självt. Så om jag vill att mina favoriter ska kunna fortsätta hålla på och leverera det jag vill ha, då får jag bju till. 

Sen finns det ett problematiskt mellanläge. Som Lundin här. Hans två EP:s är nu tryckta i 1000 numrerade exemplar. Han kommer inte ha några problem what so ever med att sälja slut dem. Men ändå känner jag att en av de där skivorna är mina. Den där vinylen innehåller en era. Eller ett år av awesomeness som jag vill behålla kvar i fysiskt format. 

Om en vinyl ligger på posten på väg hem till mig? Nä. Om nån är på väg in i butik och plocka upp en åt mig. Nä. Det är på riktigt knas. Önskar jag kunde hört av mig och sagt ”håll en till mig!” men vem fan gör sånt eller? Folk som tror att dom är nåt.. Jag hoppas de finns kvar en liten stund så även jag får chansen. Otajming deluxe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s