Valborg

Vuxna livets första valborg. Det är tydligen nåt att fira… Jag har inte varit ledig men trits det har jag hunnit närvara på fina middagar och stått vid våreld och lyssnat på kör med vårsång.

När jag kommer till stationen och ska hem ser jag att gräsbränder i Falköping stoppat hela tågtrafiken mot Göteborg och ju längre tiden gick blev allt fler tåg framflyttade allt längre fram. Mitt 18.26-tåg kom till slut iväg 20.10. Gissa om jag däckade direkt när jag väl kom hem…

Tågresenärer har börjat irritera mig enormt. Inte alla, men vissa. Eller så här; inte alla men de som sitter på min fönsterplats när jag kommer in på tåget. Min fönsterplats som jag bokat för att jag vill ha fönsterplats, dvs lugn och ro längst in hela resan. Eller den som sitter på min fönsterplats som jag valt för att få åka framlänges i tågets färdriktning. Hände mig båda resorna t.o.r Stockholm denna gången. Hon ba ”jag mår så illa när jag åker baklänges och skriver på datorn”, å jag ba ”det skulle du tänkt på när du köpte biljett” men det sa jag så klart inte för det känns som en så futtig grej att kommentera. Men tyvärr biter jag mig i kinden, blundar och räknar till 10 och säger att det är lugnt, sitt kvar du. Tror att jag agerat som en bättre mänska samtidigt som jag rasar inombords. 

Snubben på hemresan satt längst in när jag kom på tåget. Han såg mest jättedum ut så jag orka inte. Jag satte mig ytterst och jag såg att han sneglade på mig som om han sökte kontakt för att få komma ut, men då blundade jag och zoonade ut, precis som jag skulle gjort om jag haft min fönsterplats. Så han fick snällt sitta där inne hela resan. Det lilla aset. 

Börjar önska mig ett tåg med singelplatser… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s