Några av veckans bilder till kaffet

Har jobbat himskans effektivt idag att jag kan unna mig lite eftermiddagskaffe innan jag fortsätter röjandet. 

Jag och Ragge var ute i skogen med mamma och Rockie i onsdags, regnade konstant men det hindrade oss inte från att träna hästarna på att gå ner i diken. Nödvändigt att kunna då varken jag eller mamma kommer upp på våra hästar utan pall…

Halva torsdagen spenderades i Alingsås, gjorde 1000 ärenden, både till cykeln som behövde cykelstöd, reflexer och sadelöverdrag, och till hästen som behövde komplettering till sina skolösa hovar.

På fredag kväll kom jag på idén att fråga om jag kunde få rida med i mammas tantgrupp/träningsgrupp på ridskolan nästa morgon. Fick jag absolut, om det fanns återbud. Behöver någonting som tränar min ilsket onda rygg utan att jag tänker på den, så ridning skulla vara perfekt. Konner till ridskolan och jag står ned på listan 🙂 Och ska få rida Sigge.

Sigge var ingen filmstjärna för mobilen men väl uppe på ryggen var han supergo. Öronen framåt, förutom när jag var på honom och bad honom gå i en korrektare form, än hans vanliga låga ridskoledressyrform. En gång slog han t.o.m mot skänkeln för jag var för på. Ville ha han på bakbenen och få han högre i fram. Det var superjobbigt. Jag förvånades över hur mycket som satt kvar i ryggmärgen… Inte ridit ”riktig” häst sedan Salome, och då slogs vi ju mest med varandra. 

Sigge, tog jag reda på sen, heter egentligen San D-Light, är från skåne och har en del goda dressyrresultat i LA, och nån enstaka MSV C. För sju år sen. En riktig häst 🙂

Efter ridskolan var det dags för lunch och sen till Lekåsa marken med Sigrid. 

Lördagkvällen var det disneydags med disneytruppen. Tyvärr blev det knas lägbs vägen, vi blev bara 75% så det blev inte disney utan nån konstig Anne Hathaway-film som vi nog ångrade en del att vi ens såg klart.

Söndag… Stalldag med inskjut av familjefrukost, hela ligan runt mammas och pappas köksbord. Nu när vi var fulltaliga, med pappa hemma från Sundsvall. I stallet blev fet tillpassning av ny utrustning som ska med i flytten, samt en hel del packande av saker. Ragge fick lite kärlek han också… Longering och lite uppsuttet. Han är fortfarande inte helt godkännande, som att han inte kan förlåta att jag försvann.

Sen var det Ellens tur att åka till ridskolan. Hon är så fantastisk. Snabblärd och vetgirig. Och hon säger att hon gillar det, inte bara för att faster och farmor gör det.


Idag har jag fått ihop ytterligare sex säckar som ska till tippen. Sex säckar tommare hus. Det får man va glad över. Hoppas kunna få till en helrenovering i håret ikväll med hjälp av mamma och hårfärg. Imorgon blir det tipp, Josefine och ärenden i Nossebro, sen mer röj och kanske, hoppas, lite Ragge. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s